Börja med potatismoset: Skala och skär potatisen i halvor. Täck knappt med vatten och låt koka mjuka.
|
Skär korven i halvmånar. Bryn korven i oljan till fin färg i en gryta som rymmer hela rätten. Ta upp den när den är klar.
|
Skala, skölj strimla purjo, alla rotfrukter och fänkål medan korven bryns. Lägg i allt när korven brynt färdigt. Fräs under omrörning några minuter.
|
Häll på vatten och rosmarin. Låt koka i några 5 minuter. Blanda i korven, brysselkålen och smaka av med salt och peppar. Sjud tills rotfrukterna är mjuka och brysselkålen varm.
|
Gör klart potatismoset: Häll av kokvattnet från potatisen när den är mjuk. Spar en del av kokvattnet om du vill ha ett lösare mos.
|
Tillsätt olja, salt, svartpeppar och mosa/stöt potatisen. Rör i mjölken och vispa till ett slätt mos. Späd ev. med lite kokspad.
|
Servera korvgrytan, potatismoset med gremolata som du gör så här: Blanda hackad persilja med finrivet citronskal och mycket finhackad vitlök.
|
Duka också fram senap och avsluta måltiden med en banan eller annan favoritfrukt.
|