Skala lök, vitlök, morot och rotselleri. Grovhacka löken, finhacka vitlöken och skär morot och rotselleri i slantar respektive små tärningar.
|
Hetta upp 1 msk olja i en gryta som rymmer hela såsen. Använd gärna en gjutjärnsgryta som ”järnberikar” rätten.
Lägg i färsen och mosa till gryn medan färsen fräser. Tillsätt lök och rotfrukter. Fräs några minuter.
Häll på krossade tomater, hela tomater (och rött vin om du har och vill använda detta). Salta och peppra.
|
Låt småputtra under lock i 15-20 minuter tills rotfrukterna mjuknat. Ju längre koktid desto godare.
Rör i det grovt hackade gröna och låt bara koka upp igen. Spara lite grönt till garnering.
|
Servera såsen med pasta eller gryn av något slag. Och förstås en rejäl tallrik råkost eller sallad med vinegrettdressing.
Frukt till den som önskar som avslutning.
|