Börja med den gröna såsen: Skölj spenat, basilika eller annat kryddgrönt, gräslök.
|
Mixa till ett grovt mos med majonnäs. Ställ kallt.
|
Förbered grönsakerna; Skala moroten, halvera och skär strimlor. Dela blomkålen i buketter. Skär bort det hårda längst ut på sparrisen. Ansa löken; skär bort det fula på blasten. Skölj och skär rädisorna i kvartar.
|
Koka upp en gryta med vatten. Lägg i morotsstrimlorna och koka i 5 minuter.
|
Lägg därefter i blomkål, sparris och lök. Låt sjuda tills grönsakerna är knappt mjuka. Låt ligga kvar i kokspadet.
|
Ta undan en del av grönsakskoket och värm skivad, färdig kokt rimmad fläsklägg i spadet tills köttet är varmt.
|
Smaka av den gröna såsen med en del av spadet från köttkoket.
|
Lägg upp det gröna på ett varmt fat tillsammans med skivad lägg. Skeda över lite kokspad och strö över rädisor.
|
Servera med den gröna såsen ock kokt potatis.
|
Avsluta med en banan eller annan frukt eller bär i säsong.
|