Ansa grönsakerna: Skölj och skiva zucchinin tunt, skala och finskiva vitlöken. Skölj, skär bort fästet och skär på bönorna. Skala och finhacka löken. Skölj och strimla tomaterna. (Salladen blir finare om du skär bort kärnhuset först!)
|
Hetta upp en stekpanna med oljan och den skivade vitlöken. Lägg i zucchinin och låt fräsa tills zucchinin fått lite färg.
|
Koka pastan under tiden; låt bönorna koka med de sista 3-4 minuterna.
|
Rör ner bitar av sardeller eller ansjovis samt avrunnen smulad tonfisk i stekpannan med zucchini.
|
Smaka av fräset med pressad citron, salt, peppar och rosmarin. Ställ åt sidan.
|
Häll av vattnet från pastan och häll i en skål som rymmer hela rätten.
|
Vänd ner fräset. Vänd också ner strimlad tomat, hackad lök och persilja samt svarta oliver.
|
Servera pastan med extra citron och svartpeppar. Avsluta med en färsk frukt eller färska bär i säsong.
|
Fler zucchini rätter finns på Mums.
|