Börja med att göra morotstzatziki; väljer du lättyoghurt istället för 3 % blir tzatzikin magrare, och hela måltiden rymms inom rekommendationerna. För recept på morotstzatziki se:
morotstzatziki
|
Skölj och skiva zucchinin. Skala och skivga vitlöken. Hetta upp en stekpanna med oljan och vitlöken. Tillsätt zucchini och stek hastigt tills den fått fin färg. Rör om då och då. Smaka av salt, pressad citron och massor av hackad persilja.
|
Skala potatisen, skär i mindre bitar och låt tills potatisen är mjuk.
|
Stek eller grilla korven i ett panna. Även om du tar lite fett i pannan gör det inte korven fetare.
|
Servera korven med potatishack, morotstzatziki, finskivad silverlök och till den som vill; ketchup, senap och Bostongurka.
|
Avrunda måltiden med ett äpple eller annan frukt i säsong.
|