Använder du torkad svamp lägg den i blöt minst 30 minuter innan den ska fräsas. Kolla mängd under "Tips" till vänster.
|
Färsk svamp rensas och skärs i bitar.
|
Koka pastan i saltat vatten och i enlighet med förpackningen.
|
Hetta upp svampen; den blötlagda i sitt vatten och den färska i torr panna.
|
Skölj och strimla purjolök, grönkål och tomat medan svampen kokar torr.
|
Ringla oljan över svampen när svampen kokat torr. Fräs några minuter under omrörning.
|
Vänd ner purjolök och grönkål. Fräs några ytterligare minuter.
|
Häll av kokvattnet från pastan och blanda ner svampfräset och tomatstrimlor. Peppra och hyvla över parmesanost.
|
Servera med en fräsch italiensk fänkåls- och kålrabbisallad med apelsin. Avsluta med en mandarin eller annan frukt i säsong.
|