Skölj bladen noga, låt dem rinna av i durkslag eller kanske ännu hellre om du har; torka dem i salladsslunga.
|
Skala rotsellerin. Skär i tändstickstunna strimlor. Lägg i kokande vatten och låt bara få ett nytt uppkok. Häll av kokvattnet. Spola hastigt i iskallt vatten. Låt rinna av.
|
Skala räkorna.
|
Blanda dressingen av olivolja, pressad citron och rivet citronskal. Smaka av med antingen chilipeppar eller svartpeppar och en aning salt.
|
Dela avokadon, ta bort skalet och skär i fina bitar. Skär äpplena i klyftor, kärna ur och skär därefter i strimlor.
|
Lägg avokado och äpple i en skål. Häll över dressingen. Rör om så att alla bitar kommer i kontakt med dressingen.
|
Täck ett stort fat eller gör portionstallrikar; med gröna blad. Varva därefter avokado, äpple, räkor och rotselleri.
|
Strö över eller garnera med basilika.
|
Servera med ett gott, gärna surdegsjäst, rågbröd.
|
Avsluta med nypon- och äppelkompott.
|