Med råa rotfrukter: Koka rotfrukterna; Morot, kålrot, majrova, persiljerot är det lättast att skala och skär i bitar före kokningen. Röd-, gul- och polkabetor är lättast att koka hela och skala medan de fortfarande är varma. Observera att rödbetor måste alltid kokas separat annars blir allt rosa.
|
Gör dressingen medan rotfrukterna kokar: Blanda vatten, smulad buljongtärning, vinäger och värm i mikron tills buljongen lös sig. Blanda ner olja, örtsalt, svartpeppar och gärna någon extra smaksättning
|
Koka rotfrukterna knappt mjuka, häll av kokvattnet och häll direkt över dressingen. Rör om.
|
Med redan kokta rotfrukter: Skär rotfrukterna i lagom stora bitar. Gör dressingen som ovan.
Värm gärna rotfrukterna lätt i mikron några minuter och häll över dressingen.
|
Rosta mandelspåna lätt i torr stekpanna och strö över de marinerade rotfrukterna. Garnera med fina fräscha färska blad av något slag.
|