Börja med att förbereda alla grönsaker; Förväll dvs koka snabbt broccolin i små buketter tillsammans med bönorna. Lägg i kokande vatten och låt i stort sätt bara koka upp. Häll av kokvattnet. Kyl broccoli och bönor.
|
Skölj de gröna bladen och låt rinna av. Skölj och skär tomat och paprikan i strimlor.
|
Skala potatisen och skär i mindre bitar.
|
Skär laxen i strimlor.
|
Mjukkoka äggen dvs lägg i kallt vatten, koka upp och låt koka i 4 minuter tills vitan börjat stelna och gulan är rinnande.
|
Gör dressing: Gröp ur äggen med en tesked och lägg i en liten skål. Tillsätt oljan i en tunn stråle under omrörning/vispning. Tillsätt också den pressad citronen försiktigt. Smaka av med timjan, örtsalt och svartpeppar.
|
Bottna skålarna med skivad potatis. Varva därefter broccoli, bönor, gröna blad, tomat och paprika.
|
Ringla över nobisdressingen.
|
Duka fram bröd och "smör" till den sugne. Och en färsk frukt till efterrätt.
|