Börja med lammfärsbiffarna: Kör grovt hackad lök och vitlök, havregryn, potatis, pressad citron, ägg, salt och peppar till ett fint mos i matberedaren. Låt svälla några minuter.
Rör ner köttfärsen och blanda till en slät smet. Späd med vatten om smeten känns för hård.
Forma till platta biffar.
|
Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
|
Skiva zucchini i tunna skivor – gröp ur kärnorna om zucchinin är grov.
Stek snabbt och hett i olja med skivad vitlök och chili flakes. Pressa över citron, strö över lite salt och persilja.
|
Stek små biffar i medelvarm panna.
|
Servera med den nykokta pastan liksom förstås råkost eller sallad. Kanske morötter hyvlade med potatisskalare till långa band och med olja-vinägerdressing smaksatt med lite dragon.
|
Efterrätt? Passa också på att njuta av årets skörd av ekologisk småcitrus från Medelhavet.
|