Börja med att ansa alla grönsaker ; skala och skär rotfrukterna i bitar. Skala och grovhacka den gula löken. Finskiva vitlöken.
|
Hetta upp oljan i en gryta som rymmer hela rätten. Tillsätt curryn. När det börjar dofta "Indien" i köket är det dags att tillsätta lök och vitlök. Låt fräsa några minuter under omrörning.
|
Torka av köttbitarna och lägg dem i stekgrytan. Fräs tills köttet brynts till vacker färg. Häll på vatten så att det täcker. Lägg på lock.
|
Vänd ner rotfrukterna. Salta och tillsätt pressad apelsin. Späd ev. med lite mer vatten. Låt koka under lock.
|
Skölj äpplet och riv det grovt. Vänd ner i koket.
|
Koka grytan tills köttet är mört och rotfrukterna är riktigt mjuka. Smaka av med mer curry och ev. lite chilipeppar för mer smak och hetta.
|
Ringla lite matyoghurt över grytan vid serveringen och njut den currysmakande anrättningen med hembakade chapatis eller pitabröd. Givetvis smakar även kokt potatis elller kokt bulgur bra till.
|
Avsluta måltiden antingen med en fräsch citrussallad eller mer festlig efterrätt.
|