Börja med pajdegen: Blanda grahams- och vetemjöl med lite salt. Riv i kokt potatis. Blanda snabbt. Gärna i maskin.
|
Blanda olja och vatten. Droppa i degen medan maskinen går. Arbeta ihop till en deg. Platta ut, täck med plastfolie och låt vila i kylskåp i en halvtimme.
|
Gör bönsalsan medan degen vilar. Skala apelsinerna, skölj paprikan, skala löken och kålrabbin. Skär i små bitar. Varva med bönorna i en skål. Strö över salt och chili flakes. Låt stå svalt tills bönsalsan ska ätas.
|
Värm ugnen till 225 grader.
|
Tina broccoli eller koka buketterna om broccolin är färsk. Låt tomaterna rinna av och strimla dem.
|
Kavla ut pajdegen till en platta som täcker en pajform på cirka: 25 cm i diameter. Fördela broccolibuketter, tomatstrimlor och bitar av fårost över pajbottnen.
|
Vispa ihop ägg, mjölk, pressad vitlök och svartpeppar. Häll över pajformen och strö till sist över lite sesamfrö.
|
Grädda i mitten av ugnen, cirka 40 minuter, tills pajen fått fin färg och stannat - den ska inte skvalpa när du skakar på formen...
|
Servera pajen med gul bönsalsa och brytbröd, till den hungrige.
|