Skölj grönsakerna.
|
Halvera tomater, paprika, zucchini och skär bort kärnorna. Skär i strimlor. Zucchinin i halvmånar.
|
Skala majrovan och skär den i små kuber eller tunna strimlor.
|
Skala löken och vitlöken. Halvera rödlöken och skär i klyftor, behåll rotfästet så löken "håller" ihop. Skiva vitlöken grovt.
|
Varva alla grönsaker i en form penslad med 1,5 msk olivolja.
|
Halvera chilifrukten. Smaka på den, dels nere i spetsen och dels uppe vid bladfästet för att se hur stark den är. Strimla den och strö över. Desto hetare du vill ha ju mer.
|
Strö över örtsaltet. Lägg på kvistar av örtkrydda.
|
Sätt in i kall ugn. Värm ugnen till 150 grader och låt grönsakerna bakas i cirka 30 minuter.
|
Ringla över resten av oljan och rör om. Baka i ytterligare 30-45 minuter tills grönsakerna börjar mjukna.
|
Stäng av värmen och låt grönsakerna eftersteka till ugnen svalnat.
|