Tina fisken. Låt den gärna halvtina i kylskåp innan du lägger den i en saltlag av 1 liter vatten + 1 msk salt. Helt otinad krävs 1 timme, halvtinad torsk behöver bara 15 minuter.
|
Skala och skär rotfrukterna i mycket fina tärningar.
Skala och hacka vitlöken.
|
Hetta upp raps- eller olivolja i en stor stekpanna. Lägg i rotfruktstärningar. Krydda med chili flakes och dillfrön. Fräs under omrörning på medelvärme tills rotfrukterna mjuknar. De ska inte ta färg. Lägg på lock eller skvätt över lite kallt vatten om de bränns. Efter ca 10 minuters stekning är rotfrukterna tillräckligt mjuka. Smaka av med lite salt.
|
Koka upp salt/rimningslagen. Lägg i torskfiléerna. Låt koka upp igen och koka någon minut.
Dra från plattan, ställ på träskärbräda, lägg på lock och låt efterkoka i 5 minuter.
|
Servera den kokta fisken med de stekta rotfrukterna, kokt och gärna pressad potatis samt en klyfta citron eller lime.
Knäckebröd med smör eller bordsmargarin för den som är hungrig.
|
Servera äpple eller annan säsongsfrukt som efterrätt.
|