Skala potatisen och skär i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Skölj tomaterna, dela dem och skär bort kärnorna. Skär i klyftor.
|
Om de gröna bladen är färska, skölj dem och skär i stora, breda strimlor. Lägg i en bottenskyla vatten i en i kastrull. Värm under omrörning tills bladen "smält" ner. Krama ut en del överflödig vätska.
|
Om du använder fryst mangold eller spenat; tina och krama ut en del överflödig vätska.
|
Hetta upp oljan i en stekpanna, gärna med nonstick beläggning. Fräs löken gyllengul under omrörning.
|
Lägg i potatis och blad. Låt bli varm. Fördela tomatklyftorna över. Sänk värmen.
|
Vispa ihop äggen med salt. Häll över grönsakerna i pannan. Lyft, peta försiktigt i smeten med en trägaffel så att smeten rinna ner och stelnar. Lägg på ett lock så går det snabbare.
|
Smaksätt med ny- och grovmalen peppar direkt från pepparkvarnen.
|
Duka fram brytbröd till den hungrige och fresta med en klyfta melon eller annan frukt i säsong till avslutning.
|