Börja med att lägga trattkantareller i vatten. Låt ligga i blöt i minst 30 minuter gärna dubbla tiden. Eller använd förvälld svamp.
|
Koka svampen i blötläggningsvattnet medan lök och potatis skalas. Hacka löken grovt och skär potatisen i bitar. Häll av spadet från bönorna.
|
Hetta upp oljan i en gryta som rymmer hela rätten. Fräs lök och potatis utan att de tar färg. Smula i buljongen. Späd med kokvattnet från svampen och tillsätt ungefär hälften av svampen. Låt koka i 7-8 minuter under lock.
|
Häll i bönorna och låt koka i ytterligare 4-5 minuter. Mixa den varma soppan till mos.
|
Häll tillbaka soppan i grytan och tillsätt resten av svampen. Späd med mer vatten till "tjock" soppkonsistens. Koka upp. Smaka av med sherry, salt och peppar.
|
Blanda créme fraiche och mjölk. Drag grytan från värmen och rör i blandningen. Dekorera med några vackra persiljeblad.
|
Servera brytbröd till den hungrige. Alla vill säkert ha en läcker äppelefterrätt: som dessa ugnsbakade med mandel
|