Skär ansjovisen i små bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj, halvera och skär bort rotstocken på fänkålen. Finstrimla.
|
Hetta upp olivoljan i en gryta. Tillsätt chili flakes, vitlök och lök. Låt fräsa några minuter. Rör ned ansjovishacket, spar spadet. Rör om och låt fräsa några minuter.
|
Vänd ner fänkålen och fortsätt att fräsa under omrörning ytterligare några minuter. Häll på tomatkrosset och låt såsen koka tills den är riktigt tjock.
|
Späd med musselspad till lagom såskonsistens. Tillsätt kapris, svarta oliver, tomatpuré och rosmarin. Låt koka några minuter. Smaka av med lite ansjovisspad om du vill ha saltare smak.
|
Var italiensk och blanda tomatsåsen med pastan eller servera den till.
|
Plocka ihop en salladstallrik full av C-vitaminer som hjälper kroppen att ta upp musslornas järn: Skölj, finstrimla salladskål och stjälkselleri. Blanda med bitar av grapefrukt och hackad persilja. Strö över lite örtsalt och till sist ringla över en riktig god olivolja.
|
Servera salladstallriken vid sidan om eller som en förrätt.
|