Ansa, skala och strimla fint=tunt rotfrukter och potatis. Strimla purjolöken grovt.
|
Fräs köttfärsen med viltkrydda i rapsolja. Tillsätt avrunna, skivade champinjoner eller annan svamp. Strö över viltkrydda.
|
Tillsätt rotfrukter, potatis, purjolök, krossade tomater, och buljong. Späd med vatten till soppkonsistens. Låt koka tills rotfrukterna är mjuka 10-15 minuter.
|
Rosta brödtärningar: Rosta bröd i brödrost, gärna. Gnugga bröden en ituskuren vitlöksklyfta. Ringla över olja. Strö över hackad persilja. Skär i tärningar.
|
Tillsätt gröna ärter, koka upp och smaka av med peppar och örtsalt.
|
Servera de rostade brödtärningarna som "topping" att strö över soppan.
|
Bjud också på små semlor eller solplättar till den hungrige som efterrätt
|