Börja med att koka en riktigt mustig tomatsås: Skala, finhacka lök och vitlök. Skala moroten och skär i små, små kuber. Halvera fänkälen, skär bort ritsticken och strimla fint, fint.
|
Hetta upp oljan i en gryta som rymmer såsen. Fräs grönsakerna under omrörning tills de mjuknat. Häll på krossade tomater. Klicka i tomatpurén. Koka upp och lägg på lock.
|
Låt såsen såsen puttra, desto längre ju bättre men i alla fall i minst 10 minuter.
|
Tina spenaten och dela i bitar.
|
Vänd ner spenaten när såsen är färdigkokt. Späd med vatten för en flödigare sås. Smaka av med salt, peppar och oregano eller annan örtkrydda.
|
Koka den färdiga pastan enligt beskrivning på paketet.
|
Häll tomatsåsen över den färdigkokta pastan. Strö över flagor av parmesanost och hackad persilja.
|
Servera med en råkost tallrik, dressing och gärna en färsk frukt i säsong som avslutning.
Klicka på råkost och sallad för att få inspiration.
|