Häll av spadet från kikärterna.
|
Förbered grönsakerna. Skölj och strimla vitkålen och purjolöken fint. Skala och strimla morötterna och skiva vitlöksklyftorna. Skölj och skär zucchini i halvmånar. Skölj och skär rabarbern i små bitar.
|
Hetta upp 2 msk av oljan tillsammans med vitlöksklyftorna, green thai curry och spiskummin i en stor stekpanna.
|
När det börjar fräsa, lägg vitkålen och morotsstrimlor. Fräs medan du rör i ett par minuter och tills grönsakerna mjuknat något. Lägg i purjolök och zucchini. Sänk värmen, rör om, stänk över soja och lägg på ett lock. Låt mjukna.
|
Rosta kikärterna i den återstående matskeden olja och gurkmeja. Rista pannan tills kikärterna fått lite färg. Rör ner kikärterna i grönsaksblandningen.
|
Rosta också nötterna. Strö över grönsakerna.
|
Garnera också fräset med några vackra blad ex. buketter av machésallad eller persiljeblad.
|
Servera fräset med bulgur och gärna lite extra green thai curry. Duka också fram bröd och "smör" till den hungrige. Bjud också antingen på en fräsch sallad eller färsk frukt i säsong.
|