Börja med att rimma laxen: Lös upp saltet i vatten. Lägg i de frysta laxfiléerna. Låt tina i ca 1 timme.
|
Förbered ”otton”. Skölj kornen noga och låt dem rinna av.
Skala och hacka löken.
När laxen snart kan kokas; hetta upp oljan i en gryta/traktörpanna som rymmer hela rätten. Fräs löken tills den är genomskinlig men utan att den bränns.
Tillsätt vetet. Späd allteftersom med varm buljong.
När ungefär 5 minuter av koktiden återstår, peta ner de gröna färska bönorna. Frysta behöver bara några minuter.
|
Koka upp laxen i rimningslagen. Lägg på lock. Sjud 3-4 minuter. Drag från värmen, ställ kastrullen på skärbräda och låt efterkoka i 5 minuter tills laxen är genomkokt.
|
Späd otton med några deciliter fiskspad. Smaka av så att det inte blir för salt.
Täck otton med bitar av lax, strö över svartpeppar och riven pepparrot. Lägg på ett lock och låt allt bli riktigt varmt.
|
Avsluta måltiden med en apelsin.
|