Skala lök, vitlök och morot. Grovhacka löken, finhacka vitlöken och skär moroten i små tärningar. Skölj sellerin och purjolöken. Strimla grovt.
|
Hetta upp 2 msk av oljan i en gryta som rymmer hela såsen. Tillsätt lök och morot. Fräs några minuter.
Häll på krossade tomater, selleri och purjolök. Salta och peppra.
Låt småputtra under lock i 15-20 minuter tills moroten mjuknat.
|
Torka av kycklinglevern. Skär i mindre bitar. Fräs snabbt i het panna i 1 msk rapsolja.
Låt kycklinglevern bara värmas i såsen de sista 3-4 minutrarna.
|
Rör i det grovt hackade gröna, rosmarin och låt bara koka upp igen. Spara lite grönt till garnering.
|
Servera såsen med pasta eller gryn av något slag. Och förstås en rejäl tallrik råkost, sallad och vinägeroljedressing.
|
Sugen på något sött efterråt? Fresta med en frukt som är i säsong.
|