Börja med att hårdkoka äggen: Lägg i kallt vatten, koka upp och börja ta tid. Efter 8 minuter är äggen hårdkokta. Låt svalna i kallt vatten.
|
Klipp baconpaketet i bitar. Lägg i kall panna. Sätt på högsta värme och låt bara baconet bli varmt och få lite färg. Dra pannan åt sidan.
|
Finstrimla kål och isbergssallad. Skölj och låt rinna av. Spola av de vita bönorna, om du använder konserverade. Låt rinna.
|
Tina de gröna bönorna. Antingen genom att koka upp i lite vatten eller köra dem i mikron några minuter.
|
Bottna en skål eller portionstallrikar med strimlad sallad och kål. Strö över vita och gröna bönor.
|
Skölj äpplena men skala inte. Klyfta och skär bort kärnhus och skär i fina bitar. Strö över salladen.
|
Skala och skär äggen i klyftor. Fördela över salladen.
|
Rosta bröden. Skär itu vitlöksklyftorna och gnid bröden med vitlöken. Strö över lite flingsalt. Skär hälften av bröden i kuber och hälften i trekanter. Brödkrutongerna ska strös över salladen.
|
Strö över bacon.
|
Tillsist rör ihop majonnäs, yoghurt, finklipp basilika (färsk eller fryst) och ringla över salladen. Låt var och en strö över lite svartpeppar.
|
För att få en riktigt bra balans på måltiden, i detta fall få tillräckligt med kolhydater och bli riktigt mätt, avsluta med en banan.
|