Börja med att göra potatisklyftor i ugn: Skrubba men skala inte, skär i klyftor och lägg på bakduk i kall ugn. Sätt värmen på 250 grader. Börja ta tid. Ringla över 1-2 msk olja efter 15 minuter. Baka i ytterligare 10 minuter. Stäng av värmen och låt klyftorna baka klart på eftervärmen.
|
Eller värm färdiga frysta potatisklyftor.
|
Tänd grillen men grilla inte förrän kolen falnat till glöd.
|
Blanda kokta vitabönor med strimlad salladslök. Blanda olja, vinäger och lite salt. Häll över grönsaksblandningen.
|
Grilla korven.
|
Servera korven med bönorna, blad av sallad eller persilja, rädisor, surkål eller andra syrade grönsaker, senap samt ugnsbakade potatisklyftor.
|
Fresta med färska svenska jordgubbar när säsongen är inne eller välj frysta.
|