Börja med att förbereda grönsakerna: skiva zucchinin, hacka rödlöken och skiva vitlöken. Skär paprikan i mindre bitar.
|
Dela chilifrukten, skär bort mellanväggar och kärnor. Smaka på en liten bit av chilin; är den mild kan du använda mellanväggar och frön om inte nöj dig med att använda bara frukten. Strimla den fint.
|
Skölj av kikärterna i kallt vatten och låt dem noga rinna av om du använder konserverade. "Torra" bör också de hemkokta vara.
|
Koka pastan enligt beskrivning på paketet.
|
Hetta upp två stekpannor med olivolja.
|
I den större fräs chili och vitlök någon minut. Tillsätt lök, zucchini och paprika. Låt fräsa tills grönsakerna mjuknar.
|
I den andra stekpannan: Stek kikärterna snabbt och hett till det fått lite färg och blivit knastriga. De poppar som pop corn som parera med ett lock. Smaksätt med örtsalt.
|
Blanda de frästa grönsakerna med svarta oliver och grovt hackad basilika. Smaka av med örtsalt och en aning pressad citron.
|
Servera pastan med grönsaksfräset och kikärterna. Gott till, men inte nödvändigt, är riven parmesanost.
|
Duka också fram en enkel sallad med strimlad grönsallat och tomater.
|