Skölj och skiva zucchinin tunt. Skala och grovhacka löken. Skala och finskiva vitlöken. Skölj och halvera bönorna.
|
Hetta upp oljan med chili flakesen i en stekgryta.
|
När chilin börjar dofta tillsätt lök, vitlök, zucchini och bönor. Låt fräsa några minuter utan att grönsakerna tar färg.
|
Tillsätt kikärter och krossade tomater. Låt koka upp och koka under lock några minuter.
|
Skölj noga och grovstrimla mangolden. Lägg i grytan. Tillsätt också gröna ärter.
|
Smaka av med salt och låt småputtra medan du gör couscousen:
|
Mät upp grynen i en skål. Klicka i smöret. Koka upp vatten med buljong. Häll över couscousen.
|
Låt svälla några minuterna. Rör om med en gaffel tills couscousen blir fluffig.
|
Avsluta måltiden med en läskande smoothie. Mixa helt enkelt svarta vinbär med yoghurt och skivas banan. Häll smoothien i små glas.
|