Ta ut köttet ur kylen någon timme innan det är dags för grillning.
|
Skiva köttet i knappt centimetertjocka skivor. Marinera köttskivorna i lika delar sojasås och pressad citron. Lägg också gärna med skivad vitlök.
|
Gör därefter salladen med Vattenmelon, sallat och fårost som förrätt. Njut den medan kött och grönsaker grillas.
|
Förbered för grillning.
|
Skrubba potatisen. Inte ens om du använder "gammal" potatis behöver den skalas om det är frågan om ekologisk potatis. Skär i klyftor. Lägg på plåt som är täckt med bakplåtsduk.
|
Sätt in i kall ugn. Sätt värmen på 200 grader. Stek tills potatisen börjat ta färg. Det brukar ta 20 minuter. Stäng av ugnen och låt potatisen mjukna helt på eftervärmen.
|
Skölj grönsakerna. Ansa dem; halvera paprikorna och skär i stora kärnfria bitar. Skiva zucchini längs med och dela därefter. Skär bort det träiga på sparrisen. Grön sparris behöver inte skalas.
|
När kol och briketter är gråa är det dags att grilla. Grilla kött och grönsaker på ganska långt från glöden; köttet ska hinna bli genomstekt innan det bränns och grönsakerna grillas snabbt om hettan blir för stark.
|
Köttet behöver inte penslas med olja innan grillningen men det gröna kan behöva en lätt pensling med olja.
|
Strö rosmarin och svartpeppar över det grillade. Det kan också behövas en aning salt.
|
Servera det grillade köttet och grönsakerna med potatisklyftor. Låt var och en på "medelhavsvis" pressa över lite citron som extra smaksättning.
|
Behövs en söt avslutning? Bjud på en klick sorbet.
|