Börja med att skala räkorna. Tina fisken och skär i kuber.
|
Skölj och strimla mangolden grovt. Låt stjälkarna vara med.
|
Skala och slanta morötterna. Skala och hacka lök och vitlök.
|
Hetta upp oljan i en gryta som rymmer hela rätten: Fräs vitlök, saffran, chili flakes och fänkålsfrön några minuter.
|
Tillsätt lök och morötter. Fräs ytterligare några minuter.
|
Klicka i tomatpuré och fyll på vatten så att det precis täcker. Smula över buljongtärningen. Salta. Koka i 5 minuter.
|
Tillsätt fisk, mangold och vita bönor. Rör om försiktigt. Fyll på med lite mer vatten om det behövs. Sjud försiktigt till fisken är genomkokt. Det krävs bara några minuter.
|
Strö över de skalade räkorna.
|
Servera med färsk potatis eller bröd. det behövs inte så stora portioner eftersom grytan innehåller bönor.
|
Efterrätten görs så här: Värm ugnen till 200 grader.
Lägg bären i en mindre ugnsform. Strö över 4 msk socker.
|
Mixa snabbt ihop smör, vetemjöl, grovt hackad mandel och en anings socker (1 msk). Strö över bären.
|
Grädda till vacker färg i cirka 10 minuter.
|