Börja med att koka mathavren-eller matkornen enligt paketet. Men öka portionsstorleken till 3/4 dl.
|
Skölj svampen om den är färsk. Skär svampen i grova skivor. Lägg i kastrull, lägg på lock och sätt på hög värme så att svampen får smälta i eget spad.
|
Snitta purjolöken, skölj mellan bladen och strimla. Skala och strimla vitlöken. Lägg i kastrullen med svamp. Ta bort locket från svampkastrullen. Låt mesta vätskan koka bort.
|
Tillsätt olja, persilja och smaka av med salt och peppar.
|
Skölj, torka av levern och skär bort stora kärl och sega hinnor. Skär på skrå till ca halvcentimeter tjocka skivor.
Stek i smör på hög värme. Bränn inte men levern ska få fin färg. Salta, peppra. Drag från värmen. Låt stå en kort tid i pannan så fördelar sig värmen i levern och den blir lätt rosa men ändå genomstekt.
|
Blanda mathavre med fräset och servera genast med lammlever.
Strö över stor, god kapris och gör som kring Medelhavet pressa citron över.
|
Servera med råkost och dressing. Knäckebröd till den som är hungrig.
Päron eller annan frukt i säsong som avslutning.
|