Sätt ugnen på 200 grader.
|
Dela vitlöken i klyftor och lägg in dem i ugnen. Det gör inget om temperaturen ännu inte är 200 grader. Låt rosta medan du förbereder resten av grytan.
|
Skär köttet i 3 cm stora kuber.
|
Skölj paprika och tomater. Skär paprikan i breda strimlor och tomaterna i kvartar.
Skala lök, potatis och morot. Skär löken, potatisen i kvartar och moroten i grova strimlor på längden.
|
Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Bryn i köttet hastigt till fin färg.
Fördela kött och grönsaker i en ugnssäker form.
|
Skala vitlöksklyftorna. Mosa ihop vitlök, saffran, pepparkorn, nejlikor, kanel i en mortel. Tillsätt några matskedar vatten och rör till en smet. Häll smeten i grytan.
Tillsätt också lagerblad, och hälften av persiljan, salt och vittvin.
Sätt in i ugnen. Låt steka tills moroten och potatisen är mjuka, ca 1 timme.
|
Gör Ingefärspäron medan grytan steker i ugnen.
|
Smaka av grytan med salt. Garnera med grovt hackad persilja.
|
Duka fram sallad och dressing och brytbröd till den hungrige.
|
Och servera ingefärspäronen med en klick matlagningsyoghurt.
|