Börja med att göra färssmeten: Hacka lök och gröna blad grovt, gärna i matberedare. Mät upp och häll på havregryn, potatismjöl och kryddor. Gör snabb till en smet.
|
Blanda ner köttfärs och pressa över citron. Klicka i färsen och kör/blanda till en smidig deg. Låt vila medan bulguren kokar.
|
Koka upp vatten och buljongtärning till bulgur. Dubbel mängd brukar var lämpligt men kolla på paketet. Lägg i bulgur och låt vattnet koka in.
|
Tvätta apelsin, riv skalet och pressa ut saften. Bland med 1 msk olja. Häll över bulgurgrynen när de kokat färdigt.
|
Skala och hacka löken, skiva vitlöken och skär paprikan i små bitar.
|
Hetta upp 2 msk olja i en stör stek- eller traktörpanna. Fräs lök, vitlök och paprika lätt. Strö över chili och spiskummin.
|
Blanda ner grönsaksblandningen. När den är varm vänds bulgurkornen ned samt hackat kryddgrönt. Vänd ner russin. Lägg på lock och låt stå varmt.
|
Låt pumpafrön snabbt få färg i en torr stekpanna. Strö över bulgursalladen.
|
Hetta upp 1 msk olja i en stor stekpanna. Forma färsen till stora bullar och stek till vacker färg. Häll på några matskedar vatten så att de steker igenom.
|
Servera med körsbärstomater eller en enkel råkost. Avsluta med äpplen eller annan frukt i säsong.
|