Börja med Ris a la Maltan och förvara den sedan i kylskåpet medan soppan kokar: Rör ned mjölk i gröten och smaksätt med hälften vaniljsocker och hälften vanligt socker. Vispa grädden till styvt skum och vänd försiktigt ner i smeten.
|
Dags för soppan: Skala lök och potatis. Finhacka löken och skär potatisen i små kuber. Skölj och strimla purjolöken.
|
Hetta upp rapsoljan i en kastrull som rymmer soppan. Fräs lök och potatis. Häll på vatten och tillsätt buljong, antingen som tärning eller gelé. Koka upp och låt koka tills potatisen nästan är mjuk.
|
Hårdkoka äggen: Lägg i kallt vatten. Koka upp, börja ta tid och koka i 7-8 minuter. Spola äggen i kallt vatten. Skala äggen och skär i halvor.
|
Tillsätt grönkålen och purjolöken. Koka upp och späd ev. med mer vatten.
Smaka av med salt och peppar.
|
Servera soppan med en stor knäckemacka med senap och skinka. Lägg ägghalvorna i soppan.
|
Avsluta måltiden med Ris a la Malta och jordgubbssylt.
|