INKÖPSLISTA PORTIONER
|
Grönsaker |
|
|
|
Basilika färsk |
1 dl |
|
|
Broccoli fryst |
350 g |
|
|
Fänkål |
1 st |
|
|
Gräslök |
1,2 dl |
|
|
Kålrabbi |
0,5 st |
|
|
Lök gul |
4 st |
|
|
Lök gul eller purjolök |
0,5 st |
|
|
Lök röd |
4 st |
|
|
Nässlor eller andra färska blad |
5 dl |
|
|
Oliver gröna eller svarta, inlagda |
1 dl |
|
|
Paprika grön |
1 st |
|
|
Paprika gul |
1 st |
|
|
Persilja blad |
4 dl |
|
|
Salladskål kinakål |
200 g |
|
|
Soltorkade tomater i olja avrunna |
6 st |
|
|
Sparris grön eller sockerärter |
650 g |
|
|
Spenat fryst |
250 g |
|
|
Stjälkselleri |
100 g |
|
|
Tomat |
6 st |
|
|
Tomater krossade konserv m lag |
400 g |
|
|
Tomatpuré konserv konc |
1 msk |
|
|
Vitlök |
13 klyft |
|
|
Frukt och bär |
|
|
|
Apelsin |
1 st |
|
|
Banan |
4 st |
|
|
Citronskal |
15 g |
|
|
Grapefrukt |
1 st |
|
|
Jordgubbar eller andra bär i säsong |
2 l |
|
|
Pumpafrön squashfrön torkade |
50 g |
|
|
Päron |
5 st |
|
|
Rabarber |
2 dl |
|
|
Sesamfrön torkade |
1 msk |
|
|
Äpple m skal |
4 st |
|
|
Rotfrukter och potatis |
|
|
|
Gul - eller polkabeta |
2 st |
|
|
Morot |
8,5 st |
|
|
Pepparrot |
4 tsk |
|
|
Potatis |
1700 g |
|
|
Potatis, stora |
500 g |
|
|
Rotpersilja |
2 st |
|
|
Färdigrätter och halvfabrikat |
|
|
|
Kapris |
0,5 dl |
|
|
Råkost u dressing |
300 g |
|
|
Saltgurka u lag |
2 dl |
|
|
Kött och chark |
|
|
|
Nöt fransyska |
500 g |
|
|
Fisk |
|
|
|
Ansjovis skarpsill inlagd |
80 g |
|
|
Flundra skrubbskädda, 1/2 hel stor skädda per port |
600 g |
|
|
Musslor konserv u lag |
170 g |
|
|
Röding, filéer med skinn |
500 g |
|
|
Mejeriprodukter |
|
|
|
Ekologisk lättmjölk fett 0,5 % |
3 dl |
|
|
Ekologisk mellanmjölk fett 1,5 % |
4 dl |
|
|
Fetaost fett 25 % |
100 g |
|
|
Hårdost fett 26 % |
50 g |
|
|
Matlagningsyoghurt fett 8 % |
2 dl |
|
|
Ägg |
2 st |
|
|
Ägg ekologiskt rått |
4 st |
|
|
Matfett |
|
|
|
Bordsmargarin eko |
4 tsk |
|
|
Olivolja |
15 msk |
|
|
Raps- eller olivolja |
3 msk |
|
|
Rapsolja |
0,8 dl |
|
|
Smör fett 80 % |
30 g |
|
|
Drycker |
|
|
|
Vitt vin halvtorrt el halvsött 12,5 vol. % |
2,5 dl |
|
|
Mjöl och flingor |
|
|
|
Grahamsmjöl |
1,5 dl |
|
|
Havrekli eller havregryn |
1 dl |
|
|
Vetemjöl, eko |
2,5 dl |
|
|
Pasta, ris och gryn |
|
|
|
Pasta makaroner spaghetti |
800 g |
|
|
Bönor, linser och ärtor |
|
|
|
Linser torkade |
2,5 dl |
|
|
Vita bönor torkade kokta/konserv |
3 dl |
|
|
Bröd |
|
|
|
Knäckebröd, råg, fullkorn |
4 bitar |
|
|
Rågbröd osötat fibrer ca 9 % |
400 g |
|
|
Vitt bröd osötat fibrer ca 2,5 % typ italienskt |
4 skiva |
|
|
Kryddor, sås och buljong |
|
|
|
Grönsaksbuljong- pulver eller gele |
10 g |
|
|
Äppelcidervinäger ättiksyra 7 % |
1 msk |
|
|
Socker, sylt, godis etc |
|
|
|
Rårörsocker |
4 msk |
|
|
Övrigt |
|
|
|
Chili flakes |
6 krm |
|
|
Kanel |
2 tsk |
|
|
Koriander, torkad o malen |
0,5 tsk |
|
|
Lagerblad |
2 st |
|
|
Nejlikor |
4 st |
|
|
Rosmarin, färsk eller torkad |
1 msk |
|
|
Saffran |
0,5 g |
|
|
Salt |
4 msk |
|
|
Smör |
0 msk |
|
|
Spiskummin, malen |
0,5 tsk |
|
|
Svartpeppar |
2 krm |
|
|
Svartpepparkorn |
8 st |
|
|
Örtsalt |
2 tsk |
|
Markera de livsmedel du inte vill ha med på inköpslistan och klicka på uppdatera.
Du kan även ändra antalet portioner.
|