Börja med att skala löken och skär i fin bitar.
|
Skala och tärna potatis och morot, om de inte redan är kokta.
|
Skölj och skär zucchini i små bitar, skär bort "kärnhuset" först om kärnorna är stora.
|
Skär skinkan i lika stora bitar.
|
Hetta upp ungefär hälften 2 msk av oljan i en stor stekpanna. Stek på potatis och lök på svag värme under omrörning. Verkar potatis,en och moroten brännas, stänk över lite kallt vatten.
|
Gör en lite annorlunda sallad medan rotfrukterna steks: Skiva kokta och skalade rödbetor. Fördela på ett fat. Ringla över en aning olja, pressad citron och raspa över lite pepparrot.
|
Värm resten oljan i en annan stekpanna (om möjligt) stek löken någon minut. Höj temperaturen rejält och blanda i zucchini och skinka. Stek bara några minuter.
|
Blanda ihop potatis, morot med resten när rotfrukterna mjuknat. Salta och peppra. Strö över hackad persilja.
|
Servera med stekta ägg eller äggulor.
|
Behövs en efterrätt? Eller räcker det med en frukt eller bär i säsong? En läcker och lätt vår- och försommar efterrätt är rabarberkompott med rostat strössel av mandel och kokos. Länk till recept finns här
|