Skölj zucchinin och skala potatisen. Riv potatis och zucchini på rivjärnets grövsta sida. Lägg i en skål. Strö över salt. Låt stå medan du gör bönsalladen.
|
Skölj av bönorna om du använder konserverade. Låt rinna av. Skölj tomaterna och skär i små bitar. Skala och finhacka löken. Skölj och skär äpplena i små bitar.
|
Varva salladsingredienserna i en skål. Pressa över lime. Blanda om. Skölj och hacka persiljan och strö över.
|
Krama ur så mycket vätska som möjligt från zucchini och potatisraspet med handen. Lägg moset i en skål tillsammans med de lätt vispade äggen. Smaksätt med peppar och muskot.
|
Hetta upp en fjärdedel av oljan i en stekpanna, tillsätt 1 tsk smör. När fettet är varmt lägger man stora klickar av smeten skedvis i stekpannan. Platta ut.
|
Stek över medelvarm platta tills ”plättarna” är bruna på ena sidan, vänd dem och stek dem bruna även på andra sidan. Upprepa med resten av smeten.
|
Ät plättarna varma. Kanske med lingon eller lingonsylt och lite smulad fetaost. En salladstallrik med bönor är också gott och mättande till.
|
Behövs något "sött" som avslutning? Duka fram äpplen eller annan frukt i säsong.
|