Börja med köttfärsbiffarna: Kör grovt hackad lök, havregryn, potatis, mjölk, ägg, salt och peppar till ett fint mos i matberedaren. Låt svälla några minuter.
|
Rör ner köttfärsen och blanda till en slät smet. Späd med mer vatten och smeten känns för hård.
Forma till stora runda bollar.
|
Förbered grönsakerna: Skala och finstrimla rotfrukterna och löken. Låt rotfrukterna mjukna i en stekgryta i rapsolja eller flytande margarin.
|
Hetta upp en stor stekpanna, helst med nonstick beläggning med flytande margarin eller rapsolja.
Stek köttfärsbollarna snabbt till vacker färg. De ska inte vara helt genomstekta.
Fördela de strimlade rotfrukterna och löken i pannan.
|
Häll de halvstekta köttbullarna i stekgrytan.
Häll på de passerade tomaterna. Sänk värmen och lägg på lock.
Låt puttra tills rotfrukterna börjat mjukna. De är gott om de har lite spänst kvar.
Smaka av såsen med salt, peppar och örtkrydda.
|
Servera med pasta och gärna en råkosttallrik samt äpple som avslutning.
|