Börja med att ta ur fisken. Skär av huvudet och skär bort ryggbenet till 2 filéer. Var också noga med att ta bort ben som blivit kvar.
Skölj fisken. Strö över salt och peppar. Lägg på ett ugnssäkert fat.
|
Värm ugnen till 200 grader och gör den rimmade gurkan under tiden.
Skölj gurkan och skär den i kvartar. Strö över saltet, socker och rör om.
|
Stek laxfiléerna i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Kolla i tjockaste delen att köttet är i det närmaste fast och ljust – fisk steker efter så fisken behöver inte var absolut genomstekt.
|
Mixa ihop strimlad salladslök med dill och olja till en mörk grön pösande pesto.
|
Servera den avsvalnande fisken på ett fat med salladsblad, rimmad gurka och dillpesto.
Pressad kokt potatis och kokta gröna bönor eller ärter är gott till.
|
Avsluta denna festmåltid med en fruktsallad på säsongens frukter.
Skölj äpple och päron. Skala bananerna och apelsinen.
Skär frukten i små bitar.
Varva med russin i en skål.
Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna till det får en anings färg. Grovhacka nöttrena och servera dem vid sidan om så att även nötallergiker kan njuta av fruktsalladen.
|