Lös upp 1½ msk salt i 1 liter ljummet vatten. Snabbrimma laxen genom att lägga ner de frysta filéerna i saltvattnet. Efter 30 minuter är laxen tinad.
|
Gör örtsmör: Blanda mjukt bregott, smör eller bordsmargin med rivet citronskal, finhackat kryddgrönt som persilja, timjan o.dyl. Rör i dillfrön. Förvara kallt tills det är dags för servering.
|
Förbered grönsakerna: Häll en bottenskyla vatten i en traktörpanna. Lägg i hel spenat, gröna bönor och skivad gul lök. Värm på svag värme tills grönsakerna är varma. Grönsakerna smakar så mycket att inget extra salt behövs
|
Hett upp smör eller olivolja i en stekpanna. Torka av filéerna. Stek dem på hög värme tills de är i stort sett genomstekta. Salta och peppar.
|
Lägg laxfiléerna ovanpå det gröna. Klicka över örtsmöret. Lägg på lock så att smöret börjar smälta något.
|
Servera med kokt potatis och citronklyftor.
|
Avsluta denna festmåltid med en snabbrörd mjukglass:Mixa frysta, otinade hallon med socker, ägg och tjick matyoghurt. Servera genast och gärna med lite extra bär.
|