Rensa, bena och skölj strömmingen. Eller köp färdigrensade flundror. Frysta eller färska sillfiléer är också en bra alternativ. Lägg strömmingsflundrorna med skinnsidan ned på en skärbräda.
|
Värm ugnen till 225 grader.
|
Rör ihop det mesta av tomatpurén med 1 pressad vitlöksklyfta och hackad persilja. Smaksätt med salt, peppar och oregano.
Fördela purén och hackad lök på strömmingsflundrorna. Rulla ihop dem.
|
Lägg i en ugnssäkert fat som är penslat med några matskedar rapsolja. Häll lite vatten runt om. Strö på resten av de skivade vitlöksklyftorna, lite persilja och klicka lite tomatpuré över.
|
Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter tills fisken är genomkokt.
|
Servera med kokt pressad potatis och rårivna morötter och äpple smaksatt med tunt skivad purjolök och en dressing med olja, vinäger, vatten och örtsalt.
|
Knäckebröd till den hungrige.
Avsluta som vanligt med en frukt.
|